vrijdag 22 maart 2013

Verdoven...........

Er zijn heel veel middelen of dingen waar een mens zich mee kan verdoven.
En Mens, wat heb ik een behoefte aan verdoving.
Dus heb ik behalve een blog, een Etsy winkeltje, een facebook account.En ben ik ook nog op Instragram te vinden.

Vervolgens weet ik bijna de hele tv programering van net 9 uit mijn hoofd, en denk ik nu dat de halve wereld vreemd gaat of een ander geheim met zich mee draagt.

Heb ik zo veel stofjes, papiertjes, knopen, stempels dat ik daar maar een winketje voor moet beginnen!

En als mijn maag het toe zou laten zou mijn voorraad kast er uit zien als een snoep winkel.

Dan weet ik wel dat ik verdoof maar ik weet echt niets beters, ook al zou ik voor mijn jongens willen dat ik een ander voorbeeld zou zijn.

Maar er is geen oplossing voor de pijn van het verdriet en ik ben nog niemand tegen gekomen die dat wel heeft!
Dus groeit de stapel lapjes en kennen de jongens veel meer spelletjes op de Ipad dan ooit te voren.

X
Else

18 opmerkingen:

 1. Is toch helemaal niet gek dat je afleiding zoekt? Volgens mij héél menselijk. Ik weet niet of ik het je ooit heb verteld. Maar ik ben gaan haken en naaien, omdat ik in een héle heftige burnout zat, ik bijna niet meer sliep en ik constant paniekaanvallen had (en die zijn erg angstig) en guess what: het hielp. Natuurlijk heeft naaien en haken die burnout niet verholpen, maar het bood me wel rust als ik die zelf niet kon vinden. Jij en de jongens zullen ook verder komen en langzaam uit het dal kruipen. De ipad en stofjes zullen het niet oplossen en de pijn niet wegnemen, maar jullie moeilijke weg wel wat veraangenamen en verzachten. Daar is toch niets mis mee!!
  Houd je taai hoor meis!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik het helemaal mee eens. Het is toch ook onmogelijk om zomaar door te gaan, daar heb je 'een medicijn' voor nodig. Bij mij was dat bij een vergelijkbare burnout papier maché-en. Het is zo fijn om je handen te laten werken en je hoofd even uit te kunnen zetten. Ooit komt de tijd wel dat je dit minder nodig gaat hebben. Maar tot die tijd help je jezelf en je jongens het meeste om toe te geven aan deze behoefte hoor. Helemaal niks mis mee!

   Verwijderen
 2. Oei Else, dat bewijst maar dat je het moeilijk hebt, heel heel moeilijk! Als je dit nu nodig hebt om overeind te blijven, dan is dat maar zo. Dat je het onderkent is al heel wat vind ik, wat een zelfinzicht toon je hier toch steeds weer. Hopelijk blijven jullie elkaar wel zien, door ieders verdriet heen, om dit toch zoveel mogelijk samen te doorleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'k Lees wel vaker jouw blog, maar heb tot nu nooit gereageerd, want ik zou je zo graag iets willen schrijven, maar ik weet niet wat !!!! En nu dus ook niet, alleen maar dat ik het zo erg voor jou en je kinderen vind !!!!

  Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk al dagenlang aan je, al ken ik je niet. Als ik mijn man zou verliezen, zo onverwacht, en met twee kinderen over zou blijven, zou ik ook niet weten waar ik moest blijven, zonder mijn geloof. Ik hoop dat jij daaruit ook kracht kan putten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze verdovende middelen kunnen best door de beugel hoor, zeker nu, voor jullie. En wat is nu 4 maanden......ik wens jullie een goede nacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook wel eens het gevoel dat ik tekortschiet in mijn voorbeeld voor de kinderen als ik me rot voel en dan afleiding zoek in dingen kopen of achter de pc zitten of wat ook. Maar weet je, in jouw geval is het zo goed voor te stellen! Zoals jij het nodig hebt hebben je zoons ook wel behoefte aan ''makkelijke'' afleiding. En zijn er ook nog heel veel andere manieren waarin jullie mekaar troosten, dat weet ik zeker! Vaak als je je iets voorneemt, lukt het niet, maar door een afspraak te plannen gaat het wel. Misschien een idee?
  Vanaf mijn plekje hier een hele dikke knuffel! Talitha ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je hebt op het moment niet zoveel keus, er komt ook wel weer eens een tijd dat je je focust op andere dingen, nu zijn het je stofjes etc. over een tijdje is het weer anders. je ertegen verzetten is op dit moment zinloos. het belangrijkste voor je kinderen is dat ze weten en merken dat je van ze houdt ...........sterkte X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi lieve Else er ging even iets mis, ik achreef heb het helemaal met de meiden eens, hou je haaks liefs Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is min of meer overleven denk ik, een worsteling door de tijd, ik wens jullie heel veel sterkte toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die verdoving heb je nodig om verder te kunnen gaan. En ik weet zeker dat er tussen die verdovingen zoveel stilte momenten zijn, het is ook zo ontzettend moeilijk om daar door heen te moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je doet het fantastisch. Zonder twijfel. Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo herkenbaar die verdoving, ik maakte soep, liters soep, als een holbewoner boven haar vuur (terwijl ik inductie kookte, dat terzijde) de luchtjes boden me troost. En nu nog 13 jaar later, eten we hier troost soep, ik blijf t zo noemen, zoute kippensoep met tranen. x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Er is geen oplossing voor het verdriet, alleen wat lapmiddeltjes hé...
  Eén iets wat mij enigzins kon oplappen was lopen...sport. Je maakt natuurlijke endorfines aan...bij intensief sporten komen er stoffen in je bloed vrij die krachtiger zijn dan anti-depressiva.(wetenschappelijk bewezen) Nog steeds als ik een k*t dag heb, een baaldag , dan helpt lopen mij er door...
  Maar je moet natuurlijk de kracht vinden om zware inspanningen te leveren...en een lichaam dat volop in de rouwperiode zit...ja, daar moet ik je geen tekening bij maken hé Else..de pijn van het gebroken hart ...
  Ik denk vooral dat jij je tijd moet nemen en ondertussen heel lief voor jezelf zijn...jezelf zeker geen schuldgevoel aanpraten...schuldgevoel vraagt ook nog eens energie .
  Jij bent 1 van de sterkste vrouwen die ik "ken"...ik ken er een pak andere waartegen ik wil zeggen "Jezus, lees eens die blog van Else en hou je klagerige mond dan..."

  Katrien x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt me gesterkt in het besluit dat ik moet gaan sporten. Ik merk dat ik zin heb om lichamelijk moe te zijn. Lijkt zo veel simpeler dan het gevoel emotioneel door de mangel te zijn gehaald! Xxx

   Verwijderen
 14. Sluit me helemaal aan bij Pretty Cool Stuff, verdriet kent alleen maar lapmiddeltjes..maar dat is niet erg.
  Met lapmiddeltjes kom je weer een periode door, voor je gevoel gelijk loopt met je verstand....dat duurt wel even. Lopen, sporten of iets doen waar je lichamelijk moe van wordt is sowieso goed, maar toch ook een lapmiddel, in ieder geval helpt dat om wat beter te slapen.
  Veel sterkte!
  Liefs,
  Letty/Elle-Bee

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Else,
  ik snap het zo goed!
  Mijn vader is aan de laatste weken bezig en ik vlucht ook af en toe even in de computer, bloggen, FB, pinterest, even weg van de boze wereld.
  Hou vol meisje, de tijd gaat het zachter maken, echt!
  Liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er zijn zoveel schadelijke verdovingsmiddelen waar je je nu tegoed aan zou kunnen doen en jij verdooft je vooral met creativiteit en inspiratie als ik t zo lees... Ik denk dat je een prachtig voorbeeld bent voor je jongens!

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers