dinsdag 6 augustus 2013

Glimlach.......

In kaart brengen wat ik voel, hoe dat voelt, wat er met mij gebeurt als ik de pijn voel. Het boek heeft me toch weer verder geholpen vandaag.
Ik ben op onderzoek. Wanneer heb ik pijn? Wat gebeurt met mij.
In de buiten wereld heb ik veel meer pijn dan in mijn eigen huis. Dan merk ik dat er vanuit de buiten wereld iets op me toe komt wat een herinnering oproept. En met die herinnering trek ik samen en komt het gemis, de pijn.
Vandaag werd ik wakker met de vraag wat zou er gebeuren met de pijn als ik niet verkramp maar het in liefde ontvang.
Als ik glimlach naar de herinnering.
Werk in uitvoering;-)

 zen Buddha smiles

maandag 5 augustus 2013

Verwachting.........



Dat hij door de deur opening stapt, dat het morgen misschien al weer wat beter gaat, dat ik hier op een of andere rare manier sterker uit ga komen.
Verwachtingen zijn dodelijk.
Ze halen me uit het moment. Ze zitten in alles, in de toekomst, en heel dichtbij.
Ik ben een boek aan het lezen wat me heel goed helpt, al drie dagen! Nu bemerk ik een kleine verwachting in mezelf dat dat boek me morgen ook door de dag helpt. Ik probeer het niet te verwachten maar ik ben zo wanhopig opzoek naar hou vast.
Terwijl ik weet dat het ligt in mezelf in het moment.




Zakynthos, Ionian Island, Greece Been & done - stood on the beach next to the shipwreck & yes the water is that BLUE ! Visited x 2 holidays Honeymooned here, dad died whilst I stayed on second visit. Still a lovely place to visit tho !

zondag 4 augustus 2013

Liefde.......

Er woed een storm in mijn leven, een storm die alles op zijn kop zet. Een storm die maakt dat ik niet meer weet wat voor en achter is, die maakt dat ik niet weet hoe ik de dag moet doorkomen. Waar in het soms heel stil is, en dan weer heel veel beweging. Waarin aarde donker en hemels licht elkaar afwisselen.

Maar waarin telkens weer de liefde boven komt drijven! Soms duurt het wel heel lang hoor;-)
Liefde voor mijn lief, voor onze jongens, voor de mensen om me heen, maar ook liefde als licht, liefde als drijfkracht, als de schoonheid van het leven, hoe groot de pijn ook is.

Nu moet er gewerkt worden aan een nieuw fundament in mezelf,  dat het gevoel van liefde daar opnieuw een  woonplaats kan vinden.


x
Else

Volgers