dinsdag 6 augustus 2013

Glimlach.......

In kaart brengen wat ik voel, hoe dat voelt, wat er met mij gebeurt als ik de pijn voel. Het boek heeft me toch weer verder geholpen vandaag.
Ik ben op onderzoek. Wanneer heb ik pijn? Wat gebeurt met mij.
In de buiten wereld heb ik veel meer pijn dan in mijn eigen huis. Dan merk ik dat er vanuit de buiten wereld iets op me toe komt wat een herinnering oproept. En met die herinnering trek ik samen en komt het gemis, de pijn.
Vandaag werd ik wakker met de vraag wat zou er gebeuren met de pijn als ik niet verkramp maar het in liefde ontvang.
Als ik glimlach naar de herinnering.
Werk in uitvoering;-)

 zen Buddha smiles

5 opmerkingen:

 1. Laat het toe, héél voorzichtig en wie weet kun je het daarna weer beter verwerken.
  Wat fijn dat je steun hebt aan dit boek.

  Je doet het goed hoor x respect

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm... Mooie gedachtegang. Miss helpt het je om de pijn een ietsiepietsie te verzachten. Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werk in uitvoering... Wat verwoord je dat weer goed. Want het is nu keihard werken voor jou. Aan alles. Hou de moed erin, dappere blogster. Ik denk regelmatig aan jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onthoud in ieder geval dat jij, en jij alleen bepaalt, tot hoever je de pijn in je leven laat. Ik praat er nooit over op mijn blog, maar ik heb heel wat verdriet en ellende moeten verstouwen de laatste paar jaar. Wat ik heb geleerd, samen met een coach en heel veel boeken, is dat je zelf bepaalt hoe je je leven leidt en je zelf verantwoordelijk bent voor wat de leidraad is in je leven. Wil je je leven kleuren door pijn en verdriet of wil je je leven inkleuren met dat wat er allemaal wel is? Duurde héééééél lang voordat ik eruit was, maar het klopt wel. Het lukt nog steeds niet elke dag (maar dat hoeft ook niet), maar de meest dagen besluit ik (letterlijk 's ochtends voor de spiegel) dat alles wat is, ok is.

  Veel succes hoor!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers