zaterdag 14 november 2009

Hij komt, hij komt ,die lieve goede Sint.

Dit was een week vol verwachting.
Afgelopen woensdag vierde onze jongste in zijn klas,het Sint Maartens feest.
En een feest was het! De juf van zijn klas had het heel goed voorbereid. Zodat hij er zich erg op verheugde. Al dagen van te voren was hij de liedjes aan het zingen.
En door dat hij er zich zo op verheugde, werd ik ook in zijn stemming mee genomen. Heerlijk was dat! Een mengeling van spanning en vreugde. Want,als vier bent, is het toch ook nog wel een beetje eng om te wandelen in het donker.
Wat ik leuk vond om te merken,was dat het feest zelf niet eens zo belangrijk was.Het was goed zoals het was.Het zich verheugen, was eigenlijk het grootste feest.

En nu kan hij zich verheugen op de komst van Sinterklaas.JOEPIE!!

Nu de Give-away. TROMGEROFFEL.........Het lot heeft beslist dat Sarah, meer naalden kan gaan kopen, want het naalden boekje is voor haar!! (mail je me even je adres?)

Verheugen jullie kinderen zich ook zo op Sinterklaas? Laat dan een berichtje achter, want misschien doen ze dat dan volgende week samen met de vingerpopjes van de foto!!
Groetjes Else

9 opmerkingen:

 1. Oh wat een schatjes! Ja, onze kleine man beseft het nu heel goed...hij is dol op Sint en Piet! Ook wij hebben een mooi St. Maartensfeest gehad...ik vind het een bijzonder feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Else,

  Leuk om zo steeds even bij je 'binnen te kijken'. Sinds vorige week staan jou vliegerjongetje en lampionpopje te schitteren op mijn seizoenstafel. Ik heb ze gekregen van een aantal moeders van school voor m'n verjaardag, wat een bofferd ben ik he? En vanochtend heeft Fem jou roodkapjespeldje in d'r schoen gekregen, ze was er heel blij mee! Ik kijk al heel erg uit naar jou mooie geschenkjes op de adventmarkt! Succes net het voorbereiden!!

  Liefs van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. alle feesten van het najaar zijn bijzonder, flink naar de donkerte toe en dan daarna weer naar het licht. ik vond Sint Maarten ook altijd een heel leuk feest.
  mooie vingerpoppetjes heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk tijd gaan we tegemoet, je vingerpopjes zijn erg leuk geworden!
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lieve lieve Else
  Wat was het fijn om met jou al zingend naar de boedererij te wandelen en onze kindjes zo blij te zien met de gemaakte sintmaarten lantaarn. Nu verheugen we ons inderdaad op Sinterklaas en gaan we eens flink repeteren met ons klokkenspel en fluitje. Wie weet horen jou pracht popjes ons wel zingen uit volle borst! dikke zoen lin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sarah, van harte zeg.

  Else, het was erg leuk om mee te doen. Dank je wel voor het leuke gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Else,het was voor ons de eerste keer dat we sint maarten vierden en beide jongens waren er van onder de indruk, de lichtjes, het zingen, de mooie geschenken, de kleding van de rijkman en rijkvrouw, het leuke verhaal, ze hebben er nog dagen over gepraat :-) En nu dan inderdaad op weg naar de verjaardag van Sinterklaas... en ook daar genieten ze met volle teugen van. Dit jaar vind ik het zelf wel extra bijzonder want dit is denk ik het laatste jaar dat de oudste er nog zo heilig in gelooft. Hoe vinden je eigen mannen het eigenlijk? Een fijne tijd met z'n allen! Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Else,
  Behalve naar Sinterklaas kijk ik óók erg uit naar aanstaande woensdag.
  Dan kan de Sint hopelijk nog wat vinden op de adventsmarkt bij jouw kraampje!
  groetjes,
  Brechtje

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers