maandag 14 november 2016

Onderweg.......

Maandag ochtend, luisterend naar Michael Prins worstel ik me door wat zakelijke regeldingen.
Op het moment werk ik even niet. Mijn fysiek heeft me een halt toe geroepen, moe tot op het bot.
Eerst vloog de fysieke beperking me aan, ik kon echt alleen nog maar in bed liggen. Maar ik werd gedwongen bij mezelf te komen. Mezelf weer te omarmen in plaats van uit te putten. Nu heb ik besloten minder te gaan werken. Niet meer vier dagen van 7:30 tot 17:30. En mezelf ruimte te geven.
Maar ohhh wat vind ik dat moeilijk, om mijn eigen lijn vast te houden. Ik laat me zo lijden door de gedachten die ik maak over andere mensen.
Maar als ik de gedachten los kan laten kan ik een glimpje ervaren van de vrijheid.
De vrijheid om mijn eigen leven te leven.
Fijne maandag!
X
Else

6 opmerkingen:

 1. Jouw verhaal klinkt voor mij bekend. Iets meer dan een maand geleden ben ik zowat ingestort. 2 jaar lang negeerde ik alle symptomen, tot de situatie op het werk zo stressvol werd dat ik ook fysiek begon af te takelen. Maagpijn, doodmoe, hoofdpijn, slecht slapen ondanks de vermoeidheid. Afgelopen week ben ik terug aan de slag gegaan, ik werk voorlopig gelukkig halftijds, zodat ik de dagen waarop ik niet werk kan recupereren en die zijn ook echt nodig. Ik ben nu voortdurend bezig met het bewaken van grenzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pas goed op jezelf......neem me time.....liefs dikke knuffel Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tijd nemen om te ontdekken wie je nu bent en dat volledig te omarmen is het mooiste wat je jezelf kunt schenken. We leven in een burn-out tijdperk (heb ik zelf ook ondervonden) maar gelukkig ontstaat er een nieuw bewustzijn dat collectief eens is: werk is niet het leven. En ik was onlangs naar een lezing van de schrijfster van dit boek https://www.uitgeverijbalans.nl/boeken/op-de-bank/ en vond het erg interessant. Groetjes, Tarah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojee, pas goed op jezelf hoor! ik weet wat het is, bijna 2 jaar geleden compleet burn-out geraakt met een depressie op de koop toe, en pas nu (!) voel ik me weer zo zeker dat ik me weer in het werkende leven kan storten. Met een complete carriereswitch, dat dan wel... Veel sterkte meid!
  (www.jufjuudt.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Else, op de bazar in den Haag sprak ik je even en kochten wij van Julia Kinderopvang je mooie paddenstoelen, pop en koffertje.Vandaag vond ik je kaartje in mijn tas.Ik keek even op etsy naar je profiel en dacht moeder van 2 kinderen en weduwe en juf! Dat is heel wat en knap. Nu op je blog staat er dat je even niet werkt.Wat is het toch belangrijk dat je luistert naar je lichaam. En dat deed je, je kan trots zijn op je zelf, Het is niet makkelijk om toe te geven... En aan de andere kant zal het je ook weer wat moois brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  บอลพรุ่งนี้

  BeantwoordenVerwijderen

Volgers